Kom helemaal tot rust

Op last van de regering hebben wij op 15 maart onze deuren moeten sluiten. Dit was natuurlijk een domper. Vorige maand kregen we het bericht dat we in plaats van op 1 september, nu al op 1 juli open zouden mogen. Goed nieuws, echter waren we nog wat terughoudend in ons enthousiasme. De ‘handreiking’ die nu is gedaan vanuit het RIVM, waarin de richtlijnen staan waaraan wij ons moeten houden, is voor ons nauwelijks uitvoerbaar. In deze handreiking staat:

  • Naast een reservering is het ook nodig om de tijdsduur van het bezoek af te spreken.
  • Laat niet meerdere bezoekers tegelijk in een sauna- of stoomcabine en ook niet in ruimtes die niet of onvoldoende geventileerd kunnen worden. Voor gezinsleden of personen uit één huishouden geldt dit niet.
  • Laat niet meerdere bezoekers tegelijk in een bubbelbad. Voor gezinsleden of personen uit één huishouden geldt dit niet.
  • Maak na elk bezoek de sauna- of stoomcabine schoon. Lucht na elk gebruik de sauna of stoomcabine en zorg voor voldoende ventilatie. 
  • Voer geen opgietingen uit.

Eén persoon per ruimte, waarna wij die ruimte weer helemaal moeten schoonmaken en moeten laten luchten, betekent voor u als gast veel wachten en is voor ons helemaal niet rendabel. Hierdoor hebben we het volgende besloten:

  • Het sauna gedeelte van Thermen La Mer blijft tot tenminste 1 augustus gesloten.
  • La Mer Lounge blijft geopend en is nog steeds alleen maar gekleed toegankelijk.

We begrijpen heel goed dat dit voor velen een enorme teleurstelling is. Wij vinden het vreselijk dat we deze keuze moeten maken, maar we kunnen het helaas niet mooier maken dan dat het is. Wanneer het RIVM nieuwe maatregelen afkondigt voor sauna-bedrijven, zullen we opnieuw gaan kijken hoe we na 1 augustus ons sauna gedeelte heropenen.

Tot die tijd blijven wij doen waar we goed in zijn: iedereen in de watten te leggen in onze Lounge. Kom vooral een keertje langs!