Kom helemaal tot rust

Hoe hebben jullie de afgelopen tijd ervaren?

“De Coronatijd is voor niemand leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat wij al weer zo lang bezig zijn dat het voelt alsof het nieuwe normaal alweer redelijk normaal is.” Aldus Manon Koenen en Mariska van Kuler. Beiden zijn schoonheidsspecialistes en teamleiders van het beauty instituut van Thermen La Mer. “Wij zijn 7 weken dicht geweest, maar nu inmiddels weer bijna 4 maanden bezig. In het begin was het best onwennig, maar we merken dat de rust gaandeweg weer terug keerde. Toen we weer open mochten met het beauty instituut zagen we de reserveringen binnenstromen. Veel vaste gasten kwamen langs voor hun oh zo gemiste behandelingen. Na die eerste golf bleef het echter wel even stil. Door de opening van La Mer Lounge kregen wij het gelukkig toch stiekem weer druk. Nu we weer open zijn als sauna lijkt het qua drukte alsof we nooit gesloten zijn geweest.

Hoe houden jullie rekening met de Covid-19 regels?

“Belangrijk om te weten is dat wij altijd al hygiënisch hebben gewerkt. Dat we nu wat vaker een mondkapje op hebben of vaker handschoenen aantrekken is iets wat bijna niemand opvalt” zegt Manon. “We proberen er zo rustig mogelijk mee om te gaan, maar het wel heel serieus te nemen. We ontvangen iedereen met open armen, maar houden ons aan het protocol.” “En we proberen de humor er maar van in te zien” zegt Mariska. “Gasten komen voor een fijne behandeling en die zullen we ze hoe dan ook geven. We vertellen vooraf wat we gaan doen en checken altijd of gasten zich daarin kunnen vinden. Zo houden we het voor beide partijen zo duidelijk mogelijk.”

Wat valt jullie vaak op?

“We zien de laatste tijd veel stress in het gezicht. Dit leidt tot een wat grauwere en niet egale teint van de huid. Daarnaast ook wel wat onzuiverheden. We merken ook dat de spieren van het gezicht hierdoor wat strakker staan, waardoor er geen optimale doorbloeding kan plaatsvinden, wat weer leidt tot dofheid. Dit alles kan een legio aan redenen hebben, maar op dit moment zal het ook wel met de coronatijd te maken hebben.” 

Wat bieden jullie als oplossing?

“Door een behandeling geven we onze gasten als het ware een boost of een vliegende start. We doen namelijk dingen die thuis soms simpelweg niet haalbaar zijn. Zo gebruiken wij vaak stoom om de poriën te openen en de werking van een product extra aan te zetten. We halen onzuiverheden weg op een manier die nagenoeg pijnloos is en waar achteraf bijna niets van te zien is. Ook zit er bij elke behandeling een vorm van massage om de oppervlakkige, maar ook de dieper gelegen spieren te ontspannen en de doorbloeding weer te optimaliseren. Belangrijk om te weten is dat wij de tijd van de behandeling optimaal. Bij ons zijn wij de gehele tijd met onze gasten bezig.” 

Op het eerste gezicht…

Een basisroutine voor het gezicht is erg belangrijk. Het gezicht zal elke dag goed gereinigd en beschermd moet worden voor invloeden van buitenaf. Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben, maar het is ook het orgaan dat als laatste voedingstoffen krijgt van binnenuit. Dus je moet het van buitenaf erin smeren anders gaat het al snel mis.

Reinig de huid met een milk of met een foam, bijvoorbeeld met de Eveil à la Mer – Gentle Cleansing Milk of Foaming Miceller Cleansing Foam. Hierdoor worden talg en vuil van de huid verwijderd en wordt het gezicht voorbereid op de producten die er later op aangebracht worden.
Reinig de huid vervolgens met een tonic. Dit wordt gedaan om de ph waarde van de huid weer te herstellen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Beautifying Tonic Lotion.
Als de huid goed gereinigd is, breng dan eerst een serum op de huid aan. Een serum is dunner dan een crème en trekt hierdoor 4 keer dieper de huid in. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het Energising Detoxifiying Serum. Dit serum heeft door de combinatie van Spirulina en Magnesium een ontgiftende werking en geeft een enorme boost aan de huid.
Breng als laatste een dag- of nachtcrème aan. Hierbij is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het feit dat een dagcrème voornamelijk de huid beschermt en een nachtcrème de huid weer herstelt. Hierbij is het huidtype erg belangrijk. Bij een vochtarme huid kan de Hydra-Marine 24h Cream bijvoorbeeld goed werken, maar bij een gevoelige huid is de Nutri-Soothing Cream weer beter.
Naast deze 4 stappen is het goed om een keer in de week nog twee extra stappen aan de routine toe te voegen. Deze komen na stap 2.

Scrub de huid. Hiermee worden dode huidcellen optimaal verwijderd. Het bevordert de celvernieuwing en het is een dieptereiniging voor de huid, waardoor de huid nog extra schoon, fris en zacht aanvoelt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Refreshing Exfoliator.
Neem een maskertje. Dit zorgt voor optimale voeding en verzorging van de huid. Welk masker het beste is, hang af het het huidtype. Voor een droge en gevoelige huid neem bijvoorbeeld het Deeply Nourishing Mask. Voor een vette huid is het Absoluteley Purrifying Maks echt een aanrader.

Beauty Only Acties