Een begrip in sauna en wellness

De Finnen ontdekten vele jaren geleden dat de gevoelstemperatuur van de sauna stijgt wanneer er water op de hete stenen wordt gegoten. Het opgieten van water op de gloeiende stenen, waardoor een enorme stoomstoot vrijkomt, wordt Löyly, Aufguss of Opgieting genoemd.

Rondom dit effect worden door onze saunameesters rituelen met onder andere kruiden, vruchten, licht & geluid en handdoek-zwaaien (Wapper) bedacht en uitgevoerd.

De warme waterdeeltjes worden door de saunameester met een handdoek door de lucht verspreid en slaan vervolgens neer op de huid, waardoor het transpireren wordt bevorderd. Aan het water worden aromatische oliën toegevoegd zoals bijvoorbeeld, eucalyptus, lemongras of berken, waardoor ieder Saunaritueel ook een bijzondere geurbeleving wordt.

Eén van onze speciale Saunarituelen, de Finse Kuusi Scrub, heeft dezelfde aanbreng- en gebruiksmethode als scrubzout. Het grote verschil is echter dat het wordt gemaakt van dennenhout en geheel biologisch is. Ook is er zuivere etherische olie van lavendel toegevoegd aan de scrub. Finse Kuusi Scrub heeft een eco-label, het is zeepvrij, pH-neutraal en geschikt voor dagelijks gebruik, ook bij een gevoelige huid.

Een Saunaritueel geeft een extra dimensie aan uw saunabezoek en wordt door veel gasten als zeer prettig ervaren.

Dagelijkse Saunarituelen bij Thermen La Mer

De Saunarituelen zijn bij Thermen La Mer niet meer weg te denken. Er worden dagelijks tussen 14.00 uur – 22.00 uur maar liefst 10 verschillende saunarituelen gegeven. Onze getrainde saunameesters maken er iedere keer weer een bijzondere ervaring van. Op het digitale tv-scherm wordt aangegeven welk Saunaritueel wanneer en waar plaatsvindt. Er zijn Saunarituelen voor de echte diehards, maar ook voor gasten die het eerst eens rustig willen ervaren. De meeste Saunarituelen worden in onze unieke Finse Kelo Sauna gegeven..

 

Een aantal van onze Saunarituelen is:

  • originele berkentakken Löyly
  • zoutscrub & ijs Löyly
  • honing Löyly
  • Löyly met de geur Lemongras, tropisch fruit, Oriëntal of Jasmijn
  • Finse Kuusi Scrub
  • en nog veel meer!

 

Reserveer hier uw saunabezoek