Reserveren

U, als bezoeker van Thermen La Mer weet als geen ander dat een regelmatig bezoek aan de sauna uw algehele gezondheid bevordert en u op een zeer ontspannen wijze uw weerstand tegen griep en verkoudheid verhoogt.

Regelmatig naar de sauna gaan kan een positieve invloed hebben op je algemene weerstand en je immuunsysteem versterken. Wanneer je in de sauna zit, stijgt je lichaamstemperatuur, waardoor je lichaam op een natuurlijk manier begint te zweten. Dit helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. De warmte in de sauna kan de bloedcirculatie verbeteren, waardoor de witte bloedcellen en antilichamen efficiënter door je lichaam worden getransporteerd. Hierdoor wordt de weerstand tegen ziektes versterkt. In een sauna van meer dan 70 graden Celsius overleeft geen enkele bacterie de hitte. Na een tijdje in de sauna te zitten wordt het lichaam ‘verhit’. Vergelijk dit met koorts. Het lichaam geeft aan het erg warm te hebben en stoot de aanwezige afvalstoffen snel af.

Naast lekker opwarmen is het minstens net zo belangrijk om goed te koelen. Voorl niet te snel en te snel te diep koelen maar zorgvuldig, langdurig en voldoende afkoelen wordt sterk aan geraden. Wanneer u te snel afkoelt sluiten uw poriën reeds voordat de meeste hitte uw lichaam heeft verlaten, met het gevolg dat afvalstoffen en hitte in het lichaam blijven, weerstand niet kan worden opgebouwd en de warmte naar het hoofd kan stijgen met het effect een flinke hoofdpijn. De natuurlijke wijze van afkoelen in de open lucht zorgt ervoor dat de poriën pas reageren wanneer het lichaam zichzelf heeft gekoeld, dit geeft het lichaam meestal aan door u kippenvel te geven. Ga daarna pas onder een koude douche of neem een dompelbad. Door dit proces regelmatig te herhalen werkt u effectief aan het voorkomen van de griep en bouwt u uw weerstand verder op. Ook wanneer u de griepklachten heeft is een bezoek aan de sauna zelfs aan te raden. Echter bij koorts heeft raden wij een bezoek aan de sauna sterk af.

Naast het positieve effect op het lichaam, profiteert de geest hiervan. De sauna kan een ontspannend effect hebben en dus stressniveaus verlagen, wat bijdraagt aan het verbeteren van de weerstand.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de sauna geen geneesmiddel of een vervanging voor andere gezonde gewoonten. Een combinatie van gezonde leefstijlkeuzes en regelmatig saunabezoek kan echter bijdragen aan het versterkten van je weerstand en het bevorderen van je algehele gezondheid.

Reserveer Saunabezoek