Kom helemaal tot rust

U, als bezoeker van Thermen La Mer weet als geen ander dat een regelmatig bezoek aan de sauna uw algehele gezondheid bevordert en u op een zeer ontspannen wijze uw weerstand tegen griep en verkoudheid verhoogt.

In een Finse sauna van meer dan 70 graden Celsius overleeft geen enkele bacterie en slechts een enkel virus de hitte. Vergelijk de sauna gang met koorts. Het lichaam geeft aan het erg warm te hebben en stoot de aanwezige afvalstoffen snel af. Door dit proces regelmatig te herhalen werkt u effectief aan het voorkomen van de griep en bouwt u uw weerstand verder op. Ook wanneer u de griep heeft is een bezoek aan de sauna aan te raden, tenzij u koorts heeft.

Vergeet niet het belangrijkste proces van de saunagang in acht te nemen; GOED KOELEN! Niet snel en diep koelen maar zorgvuldig, langdurig en voldoende afkoelen. Wanneer u te snel afkoelt sluiten uw poriën reeds voordat de meeste hitte uw lichaam heeft verlaten, met het gevolg dat afvalstoffen en hitte in het lichaam blijven, weerstand niet kan worden opgebouwd en de warmte naar het hoofd kan stijgen met het effect een flinke hoofdpijn. De natuurlijke wijze van afkoelen in de open lucht zorgt ervoor dat de poriën pas reageren wanneer het lichaam zichzelf heeft gekoeld. Ga daarna pas onder een koude– of stortdouche of neem een dompelbad.

 

Reserveer hier uw saunabezoek