Reserveren

De Finnen ontdekten vele jaren geleden dat de gevoelstemperatuur van de sauna stijgt wanneer er water op de hete stenen wordt gegoten. Het opgieten van water op de gloeiende stenen, waardoor een enorme stoomstoot vrijkomt, wordt Löyly, Aufguss of Opgieting genoemd.

Wat gebeurt er nou precies bij een opgieting? De saunameester giet water en/of ijs met etherische oliën op de kachel. Hierdoor ontstaat er warme, heerlijk geurende, vochtige lucht. Deze vochtige lucht gaat vaak direct boven in de cabine hangen. Door middel van het zwaaien met de wapperdoek, waaier of vlag komt deze vochtige lucht in beweging en maakt deze contact met de huid. Hierdoor voelt het alsof het warmer wordt. In werkelijkheid daalt eigenlijk de temperatuur, maar door die hoge luchtvochtigheid lijkt het warmer en gaat u sneller transpireren. Hierdoor zweet u in een gemiddelde opgieting vaak net zoveel afvalstoffen uit als in 24 uur door de nieren worden uitgescheiden en is het dus de ultieme manier van detoxing.

Tijdens een opgieting maakt de saunameester gebruik van verschillende etherische oliën, muziek of juist stilte en verschillende wappertechnieken. Allemaal om de beleving zo bijzonder mogelijk te maken. Daarom biedt Thermen La Mer een divers opgietprogramma, waarin wordt afgewisseld in intensiteit en gevoelstemperatuur. Op de schermen bij de receptie en in de saunahal wordt het Löylyprogramma weergeven. De opgietingen worden tussen dagelijks tussen 12:00 uur en 22:00 uur gegeven en vinden altijd plaats in een van de sauna’s in onze tuin.
Voor vragen kun je ten alle tijden bij de receptie of de saunameester terecht. Wij vertellen je graag meer over onze opgietingen.