Kom helemaal tot rust

De Finnen ontdekten vele jaren geleden dat de gevoelstemperatuur van de sauna stijgt wanneer er water op de hete stenen wordt gegoten. Het opgieten van water op de gloeiende stenen, waardoor een enorme stoomstoot vrijkomt, wordt Löyly, Aufguss of Opgieting genoemd.

Wat gebeurt er nou precies bij een opgieting? De saunameester giet water en/of ijs met etherische oliën op de kachel. Hierdoor ontstaat er warme, heerlijk geurende, vochtige lucht. Deze vochtige lucht gaat vaak direct boven in de cabine hangen. Door middel van het zwaaien met de handdoek, waaier of vlag komt deze vochtige lucht in beweging en maakt deze contact met de huid. Hierdoor voelt het alsof het warmer wordt. In werkelijkheid daalt eigenlijk de temperatuur, maar door die hoge luchtvochtigheid lijkt het warmer en gaat u sneller transpireren. Hierdoor zweet u in een gemiddelde opgieting vaak net zoveel afvalstoffen uit als in 24 uur door de nieren worden uitgescheiden en is het dus de ultieme manier van detoxing.

Wij geven op een dag minimaal zes opgietingen. Deze opgietingen worden verzorgd door onze saunameesters en variëren in gevoelstemperatuur van mild naar warm tot heet.

De opgietingen worden gegeven in:

  • de Finse Löyly Sauna
  • de Meditatie Sauna
  • de Blokhut

Daarnaast is een dagelijks driemaal terugkerend ritueel de Kuusi Scrub. Het grote verschil met scrubzout is dat deze scrub gemaakt wordt van Fins dennenhout en geheel biologisch is. Ook is er zuivere etherische olie aan toegevoegd om er een fijne geur aan te geven. Kuusi Scrub heeft een eco-label, het is zeepvrij, pH-neutraal en geschikt voor dagelijks gebruik, ook bij een gevoelige huid. De Kuusi Scrub wordt gegeven in het stoombad.
 
De opgietingen en rituelen zijn bij Thermen La Mer niet meer weg te denken. Er worden dagelijks tussen 11.30 uur – 21.30 uur verschillende opgietingen en rituelen gegeven. Op de digitale schermen kunt u de tijden van de verschillende sessies vinden. Onze saunameesters maken er iedere keer weer een bijzondere ervaring van. Er zijn opgietingen voor de doorgewinterde saunagast, maar ook voor gasten die dit voor de eerst keer rustig willen ervaren.